torsdag 21 juni 2012

Garnförrådet är påfyllt!

 Igår passade jag på att köpa lite garn hos Ariadne. Den här sommaren ska butiken vara stängd i Kalmar men man kan åka upp  till Skäftekärr istället. Där blir det både stickcafé och garnförsäljning.
Få se vad det kan bli utav dessa nystan...

onsdag 20 juni 2012

Potatis på g...

Det blev en hink med potatis på balkongen iår också. Skörden blir inte så stor men känslan av att ha odlat själv är desto större! Bara att lägga några groddade potatis i lite jord och täcka över, sen fyller man på jord några ggr vartefter som blasten växer. Det blir en väldigt fin grön växt! En kruka med frösådd basilika & chili samt några krukor med blommor pryder också balkongen!








" Levande blogg"...

Det verkar som om min blogg lever sitt eget liv! Helt plötsligt är det nytt typsnitt - kanske mer lättläst... men inte det jag valt! Är inte så bra på att hålla mig ajour vid förändringar utan tror att det ska vara som det var... får väl kolla vad som gäller. Har iaf inte lyckats ändra än...

onsdag 13 juni 2012

Tovade väskor

Efter en intensiv helg hos dottern i Halmstad  så är det dags att ta itu med lite stickning igen - den var förstås också med på resan. Nu har även jag upptäckt att man kan sticka när man åker bil. Håller på med en favorit: att sticka väskor som jag sedan tovar i tvättmaskin - alltid lika spännande att se resultatet! Här är några i alla fall. Botten är gjord med magic loop. Dessa är gjorda i Viking Sportsgarn for knitting and felting.








onsdag 6 juni 2012

Jordgubbspaj

Jordgubbarna räckte till en liten paj också - gjord på mördegsbotten, hemlagad vaniljkräm och med en klick grädde...
Blir en god nationaldags-fika!

tisdag 5 juni 2012

"Du ska inte tro det blir sommar...

...ifall inte nå'n sätter fart!"
Man får skapa lite sommarstämning i kylan & blåsten... med lite jordgubbar ifrån Ljungbyholm. Köpte på Potatisboden i helgen och dessa vann jag idag på stickcaféet - lyckost mig och maken!

Carpe Diem! :-)

måndag 4 juni 2012

och några till...

Har varit på ännu en scrap-träff och nu är jag verkligen fast! Fast i "pappersträsket"! Det blev några kort med papper ur Maja designs Vintage Summer basics serie. Dekorerar med blommor gjorda med hjälp av Fiskars blomstans - allt inhandlat på Baronens Present & Hobby förstås!